Курортне харчування в санаторіях Трускавця ГРАНД ЇДАЛЬНЯ ТРУСКАВЕЦЬ Курортне харчування в санаторіях Трускавця є одним з факторів ефективного лікування. Лікарі-дієтологи пропонують 10 дієт для лікування різних захворювань. Правильне дієтичне харчування допомагає відновити обмінні процеси і поліпшити функції окремих органів. Дієтичне харчування було і залишається невід'ємною частиною санаторно-курортного лікування відпочиваючих на курорті Трускавець. Для цього в санаторіях Трускавця, Кристал, Алмаз, Рубін, Янтар запропоновано 5 дієтичних раціонів: Раціон № 1 - при хронічних захворюваннях шлунка з підвищеною кислотністю і при хронічних панкреатитах; Раціон № 2 - при хронічних захворюваннях шлунка з пониженою кислотністю і при хронічних холециститах; Раціон № 3 - при порушенні обміну речовин, цукровому діабеті, ожирінні; Раціон № 4 - при захворюваннях серцево-судинної та сечовидільної систем; КАФЕ ЯРОСЛАВНА ТРУСКАВЕЦЬ Раціон № 5 - для практично здорових людей, а також для відпочиваючих із захворюваннями, які не вимагають особливої необхідності в дієтхарчування (гінекологія, неврологія і т.д.). Всі дієтичні раціони в санаторіях умовно можна розділити на 2 групи. До 1-й належать ті, в яких регулюється в основному продуктовий набір, кількісний вміст тих чи інших складових частин (білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни, мікроелементи). При цьому метод кулінарної обробки істотної ролі не грає (наприклад: при захворюваннях серцево-судинної, сечовидільної систем, при порушенні обміну речовин). До 2-ої групи відносяться дієтичні раціони, в яких істотну роль відіграє кулінарна обробка (наприклад: при захворюваннях органів травлення). Дієтичні раціони розглядаються як тренують і стимулюючі компенсаторні механізми, що дозволяють відпочиваючому отримувати різноманітне і повноцінне харчування. При необхідності, в особливих випадках (при поєднанні декількох захворювань) призначається індивідуальне харчування. Типи харчування в санаторіях і віллах Трускавця «Стандартне» - забезпечує фізіологічну норму поживного раціону відповідно до дієтами, які включають страви певного раціону. «Шведський стіл» - пропонує одночасний вибір м'ясних, рибних, овочевих, курячих страв. Їдальні санаторію АРКАДА ТРУСКАВЕЦЬ